7 februari 2019: Workshop laag FODMAPdieet (deel 1) voor diëtisten

Datum: 7 februari 2019
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Goed ter Motestraat 52 8570 Ingooigem
Workshop

Het laag FODMAP dieet klinkt je waarschijnlijk niet onbekend in de oren.Het dieet is bedoeld voor mensen met het prikkelbare darm syndroom. Het is overgewaaid vanuit Australië en wordt sinds 2013 ook meer en meer in België toegepast.

Hoogstwaarschijnlijk heb je al vragen gekregen van patiënten (al dan niet na doorverwijzing van een arts) die het laag FODMAP dieet wensen te volgen. Misschien heb je zelf al wat informatie opgezocht, maar voel je je nog niet onmiddellijk in staat om het dieet toe te passen.

Of pas je het laag FODMAP dieet al toe in jouw praktijk maar mis je nog wat praktische kennis. Dan is deze workshop beslist iets voor jou.

Tijdens de workshop zal er na een korte theoretische inleiding vooral veel praktische informatie meegegeven worden.Na het volgen van de workshop zal je de nodige kennis, tools en handvatten hebben om jullie patiënten zo goed mogelijk te begeleiden bij het volgen van het laag FODMAP dieet.

Praktische informatie:

  • Wanneer? Donderdag 7 februari 2019, 11h30 – 17h30
  • Locatie: Goed ter Motestraat 52, 8570 Ingooigem (vlot bereikbaar via E17; ook bereikbaar met het openbaar vervoer)
  • Deelnameprijs (FODMAP arme lunch, documentatiemateriaal en toolbox):
  • Leden VBVD en Studenten: 135 Euro
  • Niet-Leden VBVD: 150 Euro

Inschrijven vóór 15 januari door een mail te sturen naar info@jomons.be of  info@annparmentier.be

Het aantal inschrijvingen is beperkt.

Programma:

  • 11h30 – 12h20: Ontvangst en registratie met FODMAP arme lunch
  • 12h20 – 13h30: Prikkelbare darmsyndroom (PDS/IBS) en laag FODMAP Dieet + recente wetenschappelijke ontwikkelingen
  • 13h30 – 14h45: Beschikbaar educatiemateriaal en laag FODMAP dieet in de praktijk
  • 14h45 – 15h15: Pauze met FODMAP arme proevertjes
  • 15h15 – 16h15: Quiz + Praktische opdracht: beoordelen verpakkingen
  • 16h15 – 16h30: Laag FODMAP dieet: voor wie (niet) – Belang diëtist – Moeilijkheden – De toekomst
  • 16h30- 17h00: Praktische opdracht: recepten aanpassen/ Menuplanning
  • 17h00 – 17h30: Take home messages + Q&A