MIJN WERKWIJZE

Duurtijd: 75 minuten

Intake gesprek

Tijdens een eerste gesprek krijg je tijd om je verhaal te doen en worden lichaamsgewicht, lengte en tailleomvang gemeten en relevante medische gegevens bevraagd. Maar ook factoren die van invloed kunnen zijn op je gezondheidstoestand worden besproken zoals je fysiek activiteitsniveau, je motivatie, werk- en gezinsomstandigheden….. Op deze manier krijg ik een goed inzicht in je voedingspatroon. Tijdens de eerste consultatie krijg je alvast een aantal algemene voedingstips mee en een aantal concrete eerste werkpunten.

Voor het laag FODMAP dieet wordt na het afnemen van de uitgebreide klachten- en voedingsanamnese de eliminatiefase van het laag FODMAP dieet uitgelegd.

Duurtijd: 75 minuten
Duurtijd: 40 minuten

Tweede consultatie

Op basis van de gegevens uit de eerste consultatie en aan de hand van je gezondheidstoestand, doelen en wensen krijg je individueel aangepast voedings- of dieetadvies. We streven naar haalbare, makkelijke toepasbare aanpassingen, die ook op lange termijn kunnen worden volgehouden.
We proberen telkens ook te focussen op wat je WEL mag eten in plaats van wat je niet mag eten, zodat eten nog steeds een genot is. Elk advies is persoonlijk afgestemd opdat dit makkelijk in jouw dagdagelijkse leven te realiseren is.

Voor het laag FODMAP dieet: Er wordt opnieuw een klachtenanamnese en een korte voedingsanamnese afgenomen. Indien de klachten duidelijk beter zijn, wordt de herintroductiefase opgestart.
Indien de klachten niet beter zijn, gaan we samen op zoek naar de mogelijke oorzaak (oorzaken) en wordt bijgestuurd waar nodig.

Duurtijd: 40 minuten
Duurtijd: 30 minuten

Opvolgconsultatie(s)

Tijdens de opvolgconsultaties overlopen we samen hoe jouw voedingspatroon veranderd is en kunnen we dieper ingaan op persoonlijke vragen en doelstellingen. Ik begeleid je verder bij het opvolgen van je voeding- en leefgewoonten. Er wordt geëvalueerd en bijgestuurd waar nodig. Je wordt gemotiveerd en krijgt praktische tips en adviezen, zoals recepten, tips bij restaurantbezoek en gelegenheden, vakanties en feestdagen … Kortom, je bent zeker
van een allesomvattende aanpak.

Voor het laag FODMAP dieet: De (tussentijdse) resultaten van de herintroductiefase worden overlopen en wordt de stabilisatiefase van het laag FODMAP dieet uitgelegd.

Voor advies in verband met het laag FODMAP dieet wordt een iets andere aanpak gehanteerd. Voor meer informatie: contacteer mij.

Duurtijd: 30 minuten

Privacy

Elke diëtist is gebonden aan het medisch beroepsgeheim en de wettelijke voorschriften omtrent persoonsregistratie. Indien gewenst, ontvangt uw huisarts een schriftelijke rapportage aan het begin en het eind van de begeleiding. Dit ter aanvulling van uw persoonlijk medisch dossier.

Afspraken

Indien u de afspraak niet na kan komen dient u deze minimaal 24 uur van te voren af te zeggen, zoniet wordt een consult aangerekend. Bij verdere vragen, aarzel niet om even te mailen.

Ik geef ook lezingen en workshops op aanvraag

Jo Mons – Wolvenstraat 36, 9620 Zottegem – Tel: 0470 29 89 78 – E: info@jomons.be – Erkenningsnr 5-64326-20-601 – Privacy & cookies